Dit is het verhaal van mij, van wie ik ben en hoe ik mijzelf elke keer weer opnieuw vindt. Dit verhaal begint bij een klein meisje die groots droomt maar gaandeweg leert dat het beter is zichzelf aan te passen aan anderen dan haar eigen pad te bewandelen. Het volgen van haar eigen pad kent grote monsters en vele beren op de weg, het pad is donker, eng en spannend. Iets wat dat kleine meisje op dat moment nog niet aankan.

Het meisje groeit op, continu vermoeid, vol stress en spanning. Ze ontdekt dat het pleasen van anderen haar vermoeider maakt dan dat het haar wat geeft. Tot die eerste yogales; de eerste keren op de mat waren een (letterlijke en figuurlijke) verademing. Er was nog nooit een moment geweest dat ze helemaal in het nu was, tot dat moment. Alles werd stil, zelfs haar continu doorgaande gedachten, ze was. Die momenten veranderden haar langzaam aan. Stapje voor stapje kwam ze dichter bij zichzelf, ze was thuis.

Ze werd sterker, fysiek en mentaal. Ze durfde de strijd aan te gaan met de monsters en beren op haar pad. Ze zei haar baan als orthopedagoog op om zich om te scholen tot datgene waar ze toen van droomde: yoga docente worden. Een modderig en wellicht ook glibberig pad maar een pad waarin heel veel nieuws te ontdekken valt. Het kleine meisje werd een volwassen vrouw.

Ik ben die vrouw. Ik verlang naar een leven vanuit rust, in balans waarin ik datgene doe waar ik voldoening uithaal maar bovenal waarin ik dicht bij mezelf blijf. Daarom ben ik nu yoga docente en coach, een baan waarin ik mijn eigen pad kan uitzetten en volgen. Het is voor mij de ultieme manier om mijn intuïtie te volgen en dicht bij mijzelf te blijven.

Ik geloof dat yoga in de kern gaat om thuiskomen bij jezelf, daarin leer je dat er niks belangrijker is dan te zijn. Voor mij is er geen betere manier om dat te leren dan door het anderen aan te leren. Ben je bereid om met mij dat pad te bewandelen en dichter te komen tot jouw kern van dromen, verlangens en bovenal van liefde?