open up to love

adminBlog

We gaan over van de winter naar de lente. In de winter staat het naar binnen gericht zijn centraal. Dit is te zien in de natuur: de zaden, bollen en wortels die onder de grond nog wel aanwezig zijn maar boven de grond dor en afgestorven lijken. De daadwerkelijke natuur zit verstopt onder de grond. Zo is het vaak ook met ons in de winter, we zijn veel binnen met onszelf of onze familie. We stoppen veel voedsel in ons lijf en hebben vaak maar weinig zin of energie om in beweging te komen. Maar de lente is in aantocht. De eerste plantjes schieten alweer de grond uit, de krokussen zijn in bloei, de natuur is zich weer langzaam aan het openen. Dit is ook de tijd waarin wij massaal weer de buitenlucht opzoeken, genieten van de zon op ons gezicht, we weer meer energie krijgen en in beweging komen. Het wordt lente. Tijd om onszelf te openen, om van binnen naar buiten te gaan. De lente vraagt om openheid, openheid van ons hart, van de focus op onszelf naar de focus op buiten, op de ander. Willen we deze lente liefde laten groeien in ons hart?

Deze lente gaan we bezig met het thema ‘’Open up to Love’’. Immers, we zijn hier in het leven om lief te hebben, dat is ons doel, de reden dat we leven. Zonder liefde heeft het leven weinig betekenis, dan zijn we alleen maar aan het overleven in plaats van aan het leven. Kiezen voor een leven vanuit liefde vraagt van ons om ons hart te openen, onszelf te openen. En dat kan behoorlijk kwetsbaar voelen, want we hebben geen zekerheid of controle over de uitkomst. Overleven is wel die zekerheid hebben. Leven is vanuit risico, er is geen garantie op de uitkomst. Waar kies jij voor? Voor leven of overleven?

Een leven vanuit liefde vraagt om contact met ons gevoel, met wie we van binnen zijn, met onszelf. Mag liefde ons raken? Is ons hart open? Willen we ons hart openen? Het openen van ons hart vraagt om een bewuste keuze. Het betekent allereerst het openen van ons hart voor onszelf, voor wie we diep van binnen zijn, mag dat er zijn? Mag jij er zijn? Mag ik er zijn? Mag er liefde zijn voor jou, voor jezelf? Als er al geen liefde is voor jezelf, hoe kan er dan liefde zijn voor een ander? Open je hart, open jezelf, voor jou! Vanuit die liefde voor jezelf kun je leren om ook met liefdevolle ogen te kijken naar die ander, als eerste naar je naaste, degene die dichtbij staat, maar ook naar die ander doe veraf staat en diegene met wie je niet zo goed kunt opschieten. Mag die er ook zijn?

Ik post vanaf deze week elke week een kort blogje over het thema Open up to Love met een bijbehorende challenge om er ook concreet mee bezig te gaan. Doe je mee?

De Open up to Love Challenge 1:
Wat is jouw intentie voor deze lente? Waar wil jij je voor openen?
Maak hier een intentie-kaartje van en hang hem op een plek waar die deze lente voor jouw zichtbaar zal zijn.